New Zealand Trip : Day 5

Wednesday, 14 October 2015 Hari kelima kami travel ke New Zealand. Kami berada di Top 10 Holiday Park Meadow St di Christchurch. Sungguh sejuk pagi tu. Kami bangun awal untuk bertolak ke Aoraki/Mt Cook National Park melalui Geraldine – Lake Tekapo – Lake Pukaki. Selepas breakfast (nasi goreng brahims je), jam 8 pagi kami pun…

Continue Reading

New Zealand Trip : Day 4

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua! Sorry dah berbulan tak sambung dan update kisah trip NZ aku ni. Maklumlah, busy masuk rumah baru, macam2 nak fikir dan wife pula tengah pregnant 7 bulan, pastu banyak spend time dengan anak. Kerja pun berlambak. Ok kita sambung semula kisah NZ ni.   Tuesday, 13 October 2015 Hari keempat…

Continue Reading

New Zealand Trip : Day 3

Monday, 12 October 2015 Hari ketiga travelling. Kami kena berada di Hobbiton jam 8.45 pagi sebab tour starts at 9.15am. Tapi kami terlajak tidur dan bangun jam 8 pagi disebabkan alarm clock bunyi sekali je. Kami lupa nak set 2-3 kali. Nasib baik aku terbangun kul 8. Apa lagi terus mandi kambing (sejuk punya pasal)…

Continue Reading

New Zealand Trip : Day 1 & 2

Saturday, 10 October 2015. Travelling day!  Hari yang ditunggu telah tiba. Tiba awal di KLIA jam 12pm. Lepas check-in, terus ke Plaza Premium Lounge di Satellite Terminal KLIA. Nampak macam mewah tapi sebenarnya aku ada access 4 kali setahun untuk masuk Plaza Premium Lounge for free. Kalau tak free, kena bayar RM100++ untuk 2 jam….

Continue Reading

New Zealand Trip Preparation

Salam semua… Sebelum nak cerita p1asal NZ trip ni, kita cerita pasal preparation/persediaan dulu, things to bring/not to bring and so on. Mungkin apa yang aku nak ceritakan dan share ni berbeza dengan mereka yang dah gi NZ sebelum ni. Aku just buat sebagai guide je. Nak ikut atau tak ikut, ikut suka. Papehal pun,…

Continue Reading

New Zealand Trip – Sneak Preview

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh… Baru balik dari NZ dua hari lepas. Taktau nak kata apa. Best gila. Sampai skang macam terasa berada kat sana. Teringat-ingat. Beautiful landscapes. Friendly people. Ok ni itenary dan summary sepanjan trip 15 hari kat sana. Day 1 : KL – Melbourne (Emirates B777) Day 2 : Melbourne – Auckland (Emirates – A380)…

Continue Reading

Love Travel

Dah bersarang blog ni. Hehe. It’s better late than never, kan? Well, do you know I love traveling? But due to time constraints and commitments, I didn’t do much travel nowadays. The last city I visited this year was Singapore. And the last city last year I visited was Jakarta & Bandung where we brought…

Continue Reading

Waiting for delivery

That’s my bike! Already passed the inspection by Puspakom. JPJ registered. Waiting to deliver to me this Saturday. InsyaAllah. But first, they will install the must have items which are :- Engine Guard – RM420 Frame Slider – RM323 Radiator Grill Cover – RM340 Total – RM1,083 Adoi. Not including the PUIG windshield that I’m…

Continue Reading

Approved!

Great news. My bike loan has been approved! But I’m still waiting for the other 2 banks which can give lower interest rates. Most probably I have to drive for another week. *Sigh*…. Patiently waiting for my dear Kawasaki Z800 in this colour!   As of now, I’m hunting the must have accessories like frame…

Continue Reading