New Zealand Trip Preparation

Salam semua… Sebelum nak cerita p1asal NZ trip ni, kita cerita pasal preparation/persediaan dulu, things to bring/not to bring and so on. Mungkin apa yang aku nak ceritakan dan share ni berbeza dengan mereka yang dah gi NZ sebelum ni. Aku just buat sebagai guide je. Nak ikut atau tak ikut, ikut suka. Papehal pun,…

Continue Reading

New Zealand Trip – Sneak Preview

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh… Baru balik dari NZ dua hari lepas. Taktau nak kata apa. Best gila. Sampai skang macam terasa berada kat sana. Teringat-ingat. Beautiful landscapes. Friendly people. Ok ni itenary dan summary sepanjan trip 15 hari kat sana. Day 1 : KL – Melbourne (Emirates B777) Day 2 : Melbourne – Auckland (Emirates – A380)…

Continue Reading